5 Ocak 2010 Salı
ÇİKOLATALI ÇATLAK KUKİ
Çikolata Çatlak Kuki(175 derece sıcak fırın 15')
Malzemeler:
200 gr bitter çikolata (Benmari)
100 gr margarin (oda sıcaklığında olsun)
160 gr toz şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
200 gr un
30 gr kakao
5 gr kabartma tozu
Biraz tuz
Yapılışı:
Yağı iyice çalıştırın(rahatça ezebilirsiniz).Üzerine şeker ilave edin ve yine karıştırın.Sonra yumurtaları ilave edip karıştırmaya devam edin.Erimiş çikolatayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin.Diğer malzemeleride katıp hamur yapın. bu hamur yoğurulunca oldukça sulu bir hamur oluyor. Bu hamuru streç filme sarıp buzdolapta en az 1/2 saat bekletin. Hamur biraz daha kıvamlı hale geliyor.( Bu hamur 3-4 gün buzdolapta bekleyebilir.Çıkarıp elinizle yuvarlayarak bezeler yapın.Bu bezelerin her birini pudra şekeri ile dolu bir tabağın içine atın ve yuvarlayın .2 kez yuvarlamınızı tavsiye ederim.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip bu bezeleri yerleştirin .Asla sıkışık koymayın.Fırında hepsi birbirine yapışır ve kek görünümünü alır.Ben her bir tepsiye toplam 16 adet koyuyorum.Tam yuvarlak kukiler elde ediyorum.Gençlerin çok beğendiği bu muhteşem lezzetli kurabiyeleri mutlaka deneminizi tavsiye ediyorum.AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ÇİKOLATALI KUKİYİ LEZZETİNİ TATMAYA NAİL OLAN İNSANLARDAN BİRİSİ OLARARAK MUAZZAMDI...ELİNİN LEZZETİNE SAĞLIK ZUHAL ABLA...
Yorum Gönder