RSS

23 Ekim 2010 Cumartesi

Kremalı külahlar




Herkesin denemesini tavsiye edeceğim şık bir lezzet .
Tarifi: Krema :
1 lt süt
1 s u bardağı un (İçinde un , buğday nişastası ve mısır nişastası olacak şekilde) Hepsi 2 şer yemek kaşıı gibi.
1 su. bar şeker
1,5 paket krema
Hepsi aynı anda tencereye konur ve pişirilir.
Piştikten sonra el blendırı ile çırpılır.
Soğumaya bırakılır.
Külah: Çelik külah kalıplarının etrafına şerit halinde kesilmiş milföyler sarılır.Fırında pembeleşene kadar pişirilir.Soğuyunca çıkarılır.Krema doldurulur.Ve üzerine pudra şekeri elenir.Afiyet olsun....Ç(elik kalıbınız yoksa ,dondurma külahının etrafına aliminyum folyo da sarabilirsiniz.)

4 yorum:

Bayram Kombesi dedi ki...

ellerine saglik, cok guzel olmuslar.

Pastane'den dedi ki...

çok güzel görünüyorlar
ellerinize sağlık Zuhal hanım
sevgiler

susamcorekotu dedi ki...

becerikli arkadaşım benim:)))))))))
sevgiyle kal

dokuzuncubulut dedi ki...

Sunumu çok şık ama, yapımı çok kolaymış. Ellerinize sağlık.